POH GGZ

Voor de functie van POH GGZ (praktijkondersteuner huisarts GGZ) hebben wij met een aantal huisartsenpraktijken in Lisse en Hillegom een mooie samenwerking vormgegeven, waarbij onze psychologen deze functie binnen de huisartsenpraktijk vervullen.

Hier presenteren wij het team psychologen:

Nathalie Heijkoop (1994), psycholoog

Niets is mooier dan iemand weer helemaal zien opbloeien na een periode waarin hij/zij met zichzelf in de knoop lag.
In mijn functie als POH GGZ wordt ik in de gelegenheid gesteld om jou daarbij te helpen. Samen met jou ga ik op zoek naar waar die knoop uit bestaat en hoe we van daaruit verder kunnen gaan. Vaak is het een combinatie van ervaringen uit het verleden, onze plek in het heden en onze verwachtingen van de toekomst waardoor wij verstrikt raken in een ingewikkeld web.
Wanneer wij beter zicht hebben op waar die knoop uit bestaat, kunnen we ook gerichtere hulp zoeken. Zo kan ik je vanaf dat moment de weg wijzen in het complexe zorgstelsel of we gaan samen de knoop ontrafelen. In dat laatste geval zal ik je begeleiden en ondersteunen vanuit de positieve psychologie, waarbij we op zoek gaan naar jouw authentieke zelf, jouw krachten en jouw kwaliteiten. Die zetten we in bij de ontknoping en zo maken we ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Paspoort
Opleiding: Geestelijke Gezondheidswetenschappen/Mental Health aan de universiteit van Maastricht; Opleiding Positieve Psychologie van SeeTrue
Werkervaring: Werkervaringsplek psychologie bij Ciro, revalidatiecentrum voor long- en hartfalen; POH GGZ bij huisartsenpraktijk VeliusHoed 
 
Jiska Maas (1979), neuropsycholoog

'Geef jezelf meer ruimte, ontdek nieuwe mogelijkheden en maak de stap naar verandering.'
 
Als praktijkondersteuner GGZ bied ik op open, nieuwsgierige, onderzoekende en betrokken manier ondersteuning bij verschillende klachten en vragen. Veelal gaat het om klachten en vragen die te maken hebben met de onbalans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten zijn we immers ‘op ons best’.
Mijn specialisatie is een herstelgerichte aanpak. Ik ondersteun bij het ontdekken wat er nodig is om je ‘goed’, krachtiger of evenwichtiger te voelen. Vervolgens gaan we op zoek naar manieren hoe je dat het beste kunt gaan realiseren in jouw omgeving. Eigen (veer)kracht en regie zijn hierbij mijn uitgangspunten.
 
In de gesprekken werken we aan het bewust worden van gedachten, gedrag en gevoel in verschillende situaties. Hierdoor zal je jezelf beter begrijpen. Door deze inzichten te vertalen naar het dagelijks leven wordt het makkelijker om signalen te herkennen en deze te gebruiken om andere keuzes te maken of dingen anders te ervaren en aan te pakken.
Gesprekken kunnen ook gericht zijn op acceptatie en aanvaarding, zingeving of rouwverwerking.
 
Paspoort
Opleiding: Vrije Universiteit Amsterdam, Klinische Neuropsychologie accent volwassenen/ouderen. Cursus integratieve multimethodische psychodiagnostiek. Basiscursus gedragstherapie en cognitieve therapie. Cursus systemisch werken met ouderen. Training Yucelmethode.
Werkervaring: Neuropsycholoog bij Diagnostiekafdeling en Klinisch Centrum Ouderen van Parnassia. Psycholoog PsyQ Leiden (depressie, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen). Neuropsycholoog SHDH (nu Kennemerhart) revalidatie, somatiek, pg en dagcentrum.
Vivamente © 2022 Vivaldistraat 75| 2162 AB Lisse | Telefoon: 0252 - 250655 | info@vivamente.nl