Ervaringen van cliënten


Rianne van der Eijk

Vrouw (22 jaar), cliënte met PTSS
"Ik heb niet alleen mezelf teruggevonden, maar ik ben mijzelf echt gaan begrijpen. Ik durf mijn eigen gevoel als nooit te voren te vertrouwen. Er wordt met veel empathie en aandacht naar je geluisterd en met je meegedacht. Zowel de behandelingen als de behandelaar hebben ontzettend goed geholpen. Dankjewel!"

Man (53 jaar)
"Na jarenlang grenzen verleggen en uiteindelijk de controle over mijzelf kwijt te zijn geraakt ben ik met een burn-out bij Rianne terecht gekomen. Samen met haar heb ik mijn burn-out leren accepteren. Zij leerde mij mijn patroon van denken en doen te doorbreken en mijn ongegronde gedachten te herkennen zodat ik er op de juiste manier mee om kan gaan om herhaling te voorkomen. Ook negatieve ervaringen die van invloed waren op mijn herstel werden via EMDR positief behandeld. Ik heb Rianne leren kennen als iemand die goed luistert, betrokken is, duidelijk in adviezen is, iemand die mij weer op het juiste spoor heeft gezet en daar ben ik haar dankbaar voor. Aan mij de taak om het geleerde te blijven gebruiken in de toekomst."

Jeantine Harthoorn

Vrouw (46 jaar) 
""Ik had het veel eerder moeten doen. Hulp zoeken" dacht ik bij mezelf.  Ik heb deze stap durven maken, als eerst ben ik naar de huisarts gegaan en werd doorverwezen naar Vivamente. Zo daar zat ik dan bij Jeantine.....Ik heb een chronische hersenziekte, last van somberheid (gedeeltelijk ook door bepaalde medicatie) en acceptatie van de ziekte (rouwproces). Door gesprekken aan te gaan met Jeantine, leren omgaan met... leren over mijn gevoelens en emoties te praten. En dat deze emoties er ook mogen zijn. Zonder mij stoer te houden en door te gaan. Dat heeft mijn ogen geopend. Door praktische tips en mijn verhaal te vertellen aan Jeantine, kan ik nu beter mijn gevoelens uiten.
Gesprekken heb ik positief ervaren, ook al was het vaak moeilijk en spannend. Belangrijk voor mij was dat Jeantine niet oordeelt en dat ik mij veilig voelde om mezelf te kunnen zijn. 
Op dit moment gaat het met mij goed en kan ik beter met m'n ziekte omgaan en weet mijn grenzen beter te hanteren / aan te geven zonder dat ik mijn schuldig over voel."

Vrouw (17 jaar)
"Door de vele dingen die ik in mijn jeugd had meegemaakt, had ik veel nachtmerries. Ik zat in de knoop met mezelf. Ik geloofde niet meer in therapie tot ik hier terecht kwam. Bij Jeantine durfde ik alles te vertellen. Of ik me nou er voor schaamde of niet, ik had het gevoel dat ze me niet zou veroordelen over de dingen die ik mee had gemaakt of dacht. Hierdoor durfde ik ook het traject van EMDR in te stappen. Hoe eng ik het ook vond. Ik wist dat zij me zou helpen en dat er niks fout zou kunnen gaan. Hierdoor zit ik beter in mijn vel dan ooit. Ik ben mezelf gaan ontwikkelen. En heb meer begrip gekregen voor de dingen die zijn gebeurd."
 
Vrouw (21 jaar)
“Na een aantal jaar moeilijkheden te hebben ervaren op verschillende gebieden, besloot ik dat het tijd was om aan de bel te trekken. De angsten die ik ervoer, wat maakte dat ik in mijn dagelijks leven vast begon te lopen, durfde ik al snel met Jeantine te delen. Vanaf het begin van mijn traject werd al snel duidelijk waarbij Jeantine mij mee kon helpen en heb ik ook heel goede handvatten gekregen voor mijn problematiek. Jeantine heb ik ervaren als een betrokken behandelaar. Ze luisterde goed naar mij, wat maakte dat ik me ook echt begrepen heb gevoeld. De gesprekken die ik met Jeantine heb gehad, heb ik als heel prettig en veilig ervaren. Door de goede hulp en dankzij nieuwe inzichten heb ik mijn angsten overwonnen. Ik heb de regie van mijn leven weer in eigen handen!"
 
Vrouw (42 jaar)
"Toen ik rond mijn 40e voor de tweede keer overspannen raakte met de voor mij daarbij horende angst- en paniekklachten kwam ik uiteindelijk bij Jeantine terecht. Doordat ik behoorlijk hoge eisen aan mezelf stelde, zeer perfectionistisch ben, een man met MS heb, een verantwoordelijke baan en twee kinderen was er werk aan de winkel en ik wist niet waar te beginnen. Jeantine wel en zij heeft mij daarbij geweldig geholpen. Het traject was soms confronterend en zeker niet altijd makkelijk, maar wat heeft het mij goed gedaan. 
Met haar tekeningen, tips en adviezen ben ik stapje voor stapje met mezelf aan de slag gegaan. En wat fijn om alles eruit te kunnen gooien bij iemand zonder dat daar een oordeel over gevormd wordt. 
Af en toe heb ik echt nog wel eens een mindere dag, maar dan hoor ik Jeantine zeggen: “Dat is oké, dat mag” en dan ga ik veel beter door zo’n dag heen.
Het is gek om te zeggen, maar ik vind het bijna jammer dat onze afspraken voorbij zijn. Maar het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat ik weer heb leren luisteren naar mijn lichaam en zelf de rust weer kan vinden die ik af en toe nodig heb."
 
Vrouw (52 jaar)
"Ik heb altijd al periodes gehad dat ik het heel moeilijk had. Verschillende keren therapie gehad en verschillende medicijnen geslikt. Toen kwam ik in een hele moeilijke periode met burn-out klachten depressie en angstklachten. Via de huisarts kwam ik bij Vivamente daar ben ik in therapie gegaan bij Jeantine. Een vriendelijke en begripvolle en vakkundige vrouw bij wie ik me meteen helemaal op me gemak voelde. Zij heeft mij heel goed geholpen met handvatten voor in het dagelijks leven weerbaarder te zijn. Voor mezelf op te komen me grenzen te stellen en te bewaken. En ze heeft me ook geleerd positiever over mezelf te zijn. Positiever te denken naar de dingen die wel goed gaan. En waar ik plezier en tevredenheid uit haal. Dit heeft mij ontzettend goed geholpen om weer op te krabbelen. Ik heb alle oefeningen en wijze lessen opgeschreven en lees dit nog vaak terug. Wat mij nu ook helpt als het weer even wat minder gaat."
 
Vrouw (30 jaar)
"Ik ben in behandeling geweest bij Jeantine. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out en somberheidsklachten.
Een opeenstapeling van verschillende privé omstandigheden. Onze dochter van vijf jaar die de nodige zorg nodig had maar niet vlekkeloos verliep en ik dit allemaal heel moeilijk kon verwerken maar ook dat het noodlot toesloeg een jaar geleden. De diagnose Alzheimer bij mijn vader op vroege leeftijd. Dit kon ik allemaal niet meer aan om zelf te verwerken en ik werd geadviseerd om hulp te zoeken. 
De klik met Jeantine was er vrij snel, ik voelde mij op mijn gemak. Ik kon mezelf zijn en een traan laten wanneer ik dit op voelde komen.
Jeantine gaf mij de ruimte om mijn gevoel te voelen maar ook te MOGEN voelen. Ik stopte het altijd weg en ging weer verder. Zij heeft mij laten voelen dat wanneer je qua je emoties zo hoog zit en de piek bereikt je dit moet uiten en je zal zien dat je emotie dan weer daalt en je weer verder kan. Het fijne was ook dat je heel je gevoel kon uiten, en dat er iemand tegen over je zit die naar je luistert. Jeantine heeft mij goede tips gegeven hoe ik om kon gaan met mijn gevoel, maar dat het ook belangrijk is om leuke positieve dingen te doen zoals wandelen. Dit ben ik inderdaad gaan doen en dan dacht ik even nergens aan. Mijn hoofd stond voor even op nul. 
Ik kan nu weer genieten van de leuke dingen, het voelen van mijn emoties, en hier mee om gaan. 
Bent u degene die ook hulp nodig heeft dan raad ik Jeantine zeker aan!"


Michaela Brouwer

Vrouw (61 jaar)

"Binnen 1,5 jaar  3 verschillende ingrijpende gezondheidsklachten met bijbehorende operaties en behandelingen: dat hakte erin. Fijn dat ik (lichamelijk) weer gezond ben verklaard maar mijn lichaam trilde letterlijk nog altijd van de spanning, en ik had angstaanvallen waardoor ik slecht sliep. Mijn vertrouwen was weg, vertrouwen in mijn lichaam en mijn leven. In het revalidatie traject van het ziekenhuis kreeg ik o.a. een psycholoog toegewezen maar dat klikte niet, zij begreep mij niet. Ik moest overal over praten en dat kon ik beter dan zij, dus dat werkte niet. Na dat revalidatie traject ben ik zelf op zoek gegaan en bij Vivamente, Michaela Brouwer, terecht gekomen. Die hoorde mijn (lange) verhaal aan en wist al na de eerste keer tot enkele kernpunten te komen en vroeg of ik EMDR wilde doen omdat dat goed zou zijn bij trauma verwerking. Mijn opeenvolgende plotse gezondheidsklachten noemde zij (en mijn huisarts trouwens ook) traumatische ervaringen.  
Na haar uitleg en zelf googelen wilde ik dat wel proberen. Na 3 keer was er al een wereld van verschil! Ik kon weer doorslapen en het trillen is weg. Ik had gedacht dat er minstens een half jaar therapie nodig zou zijn maar na 7 sessies (met zowel EMDR als alleen praten, en beetje huiswerk) was het klaar. Mijn vertrouwen is grotendeels weer terug en ik kan het leven weer aan."

Vrouw (29 jaar), leerkracht
"Op 16-jarige leeftijd werd ik overvallen met de diagnose lymfeklierkanker. Na een traject met chemotherapie en bestralingen was ik kankervrij. Ik pakte mijn leven weer op en leefde als elke andere tiener / jongvolwassene. Eigenlijk alsof er nooit iets gebeurd was. In 2015 kwam daar nog een andere diagnose bovenop; Systemische Lupus Erythemathodes, een auto-immuunziekte die op kan vlammen in organen en gewrichten. De combinatie van ex-kankerpatiënt zijn, een auto-immuunziekte hebben, een zware baan uitoefenen en mijn agenda volledig volplannen maakte dat ik burn-outverschijnselen kreeg. Mijn reumatoloog stelde voor om een revalidatietraject op te starten. Vanuit OncoCare kwam ik bij Michaela terecht. Zij stelde voor om EMDR-therapie op te starten om de gebeurtenissen van de periode waarin ik ziek was te kunnen verwerken. Ik dacht altijd dat ik de gebeurtenissen al verwerkt had en dat ik mezelf en mijn medische achtergrond accepteerde, maar dat bleek niet het geval. Door de EMDR-therapie heb ik geleerd dat ik constant in overlevingsmodus heb geleefd. Daardoor had ik nauwelijks rust en werden mijn lichamelijke klachten erger. De therapie heeft mij veel gebracht. Zo ga ik rustiger door het leven, heb ik de ziekteperiode een plek kunnen geven en accepteer ik het dat ik af en toe op de rem moet trappen. Tevens zijn mijn lichamelijke klachten verminderd. Michaela heeft mij tijdens het proces op een hele fijne manier begeleid. Hierbij erkende zij mijn hoogsensitieve karaktereigenschappen en was er veel ruimte voor een grapje en de nodige dosis zelfspot. Daarnaast heeft zij mij af en toe ook een spiegel voorgehouden als ik situaties probeerde te bagatelliseren.  Michaela is lief, maar ook duidelijk en rechtdoorzee. Een combinatie die heel fijn werkt!"

Vrouw (59 jaar)
"Binnen 15 minuten na onderzoek staat mijn leven op zijn kop: maag/slokdarmkanker. De wereld staat even stil en dan ga je automatisch in de overleven modus. Dankzij de medische behandelingen kon ik na ruim een jaar dankbaar zeggen: met mij gaat het goed. Dat was fysiek. En dan komt de mentale leegloop. Je realiseert je wat er met jou - en je familie en vrienden - gebeurd is. De impact van een medische constatering is niet alleen fysiek maar ook mentaal groot. Het besef dat je de kans hebt om weer te kunnen leven is positief overweldigend. Ik wilde graag maar miste de balans en mijn mentale rekbaarheid. Hoe kan ik mijn wereld leren met mijn 2.0 versie – andere normen, waarden en keuzes - om te gaan? Wil ik dat wel? En hoe wil ik dat dan? Te grote vragen om alleen te kunnen beantwoorden. Daar is een professional voor nodig. Onder de vakkundige begeleiding van Michaela heb ik antwoord kunnen geven op mijn 2.0 vragen. Michaela luistert oprecht en adviseert met compassie. Zij analyseert kraak helder, schetst leuke metaforen – humor is ook belangrijk - en geeft praktische adviezen. Dankzij Michaela kan ik nu ook dankbaar zeggen: mentaal gaat het goed met me. Ik leef mijn 2.0 leven en heb weer vertrouwen om vooruit te kijken."

Vrouw (62 jaar), leerkracht
"In de afgelopen jaren heb ik al veel therapieën gevolgd en ze hebben me allemaal wel wat gebracht. Omdat ik nu weer een tijd last had van vermoeidheid en angststoornissen besloot ik toch weer hulp te zoeken. Mijn buurvrouw had goede ervaringen met Vivamente dus leek het me goed om me daar aan te melden, o.a. voor EMDR-training.
Onze eerste afspraak werd verzet en daarna stond ik op een verkeerde dag voor de deur. Ik dacht nog: dit wordt niks! Hoe anders ontwikkelde zich het contact met Michaela. Voor het eerst (na járen therapie!) had ik iemand die écht begreep hoe het in mijn hoofd werkt. Vanaf het begin voelde het voor mij als een warm bad. Ik was echt welkom en werd begrepen. Michaela luisterde erg goed en las ook tussen de regels door, niet onbelangrijk. We bespraken allerlei, voor mij, ogenschijnlijk kleine dingen en Michaela liet me zien waarom ze belangrijk waren. Ze gaf me handgrepen en in kleine stapjes leerde ik om anders naar mezelf en de wereld om mij heen te kijken. Een aantal gebeurtenissen hebben we met EMDR succesvol aangepakt. Ik ben erg blij hoe de therapie is verlopen en dat ze naast me kwam staan. Ik weet dat de deur bij Michaela altijd open zal staan voor mij, ze zal me altijd liefdevol ontvangen!"

Vrouw (55 jaar), beleidsmedewerker in de zorg
"De actieve terugkeer van mijn ziekte was een flinke domper. In eerste instantie dacht ik genoeg kracht en optimisme in huis te hebben om zelf die tegenvaller te lijf te gaan. Maar al snel nadat ik de behandelingen had ondergaan en er fysiek goed bovenop was, merkte ik dat ik toch niet op krachten was. Met m'n verstand kon ik een hoop beredeneren en ik dacht dat dat voldoende herstel was, maar mijn gevoel gaf andere signalen. Het lukte me niet om vooruit te kijken en het 'normale` leven weer op te pakken zonder te denken en vooral te voelen: 'Is er wel een toekomst voor mij? Misschien komt de ziekte weer terug en dan ga ik dood.' Die angst verlamde me en maakte dat ik me gedeprimeerd voelde. De gesprekssessies met Michaela waren voor mij de plek om die angst te uiten; iets wat ik niet of nauwelijks deed bij m'n geliefde, de kinderen en vrienden omdat ik die niet wilde belasten met die nare gevoelens. Door het diepste te uiten, kon ik woorden geven aan al die gevoelens - hoe klein en onbetekenend ze misschien ook leken. De betrokkenheid, de deskundige uitleg, de verklaringen en de soms kernachtige symbolen die Michaela mee gaf in de gesprekken, droegen er aan bij dat ik weer ruimte en vertrouwen voel om vooruit te kijken en het leven weer te leven."

Moeder over zoon (15 jaar), HAVO leerling
"Tot tweemaal toe stikte mijn zoontje bijna in iets wat hij probeerde door te slikken. De angst zat er goed in. Hij durfde zijn eten niet meer door te slikken, verzamelde het eten in zijn wang en at langzaam. Dit ging zo niet langer. Eerder had Michaela mijn dochter goed geholpen, ik heb haar benaderd om ook mijn zoon te helpen. Mijn zoon voelde zich gelijk op zijn gemak bij Michaela. Hij vond haar heel lief en voelde dat zijn angst serieus werd genomen. Mijn zoon heeft EMDR gedaan. Hij is heel nuchter en kwam vaak thuis met het idee dat het niks had geholpen. Maar na een aantal behandelingen ging het wel beter met eten! De angst dat er iets zou blijven hangen was weg. Al met al is hij heel blij dat hij de stap heeft genomen om naar een psycholoog te gaan. Nu durft hij weer bij vriendjes te eten en heeft de angst plaats gemaakt voor plezier."

Vrouw (21 jaar), verpleegkundige
"Al een tijdje zat ik niet lekker in mijn vel, ik kreeg last van paniekaanvallen en voelde me ongelukkig. Ik besloot hulp te zoeken bij een psycholoog. Tijdens het eerste gesprek twijfelde of ik Michaela zou vertellen dat ik op vrouwen val. Ik vond het erg moeilijk om het tegen andere mensen te zeggen. Ik besloot het toch aan Michaela te vertellen en heb hier geen seconde spijt van gehad. Door de hulp van Michaela ben ik het langzamerhand ook aan mijn familie gaan vertellen. En na mijn familie kwamen ook mijn vrienden. Ik voel me nu stukken beter. Iedereen uit mijn familie- en vriendenkring weet het en niemand heeft er vervelend over gedaan. Ik ben erg blij dat ik ervoor gekozen heb om het aan Michaela te vertellen, door haar hulp kan ik nu helemaal mezelf zijn en durf ik het gewoon te vertellen aan mensen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik na 5 jaar kan accepteren dat op vrouwen val."

Vrouw (18 jaar), studente psychologie
"Tot een jaar of 11 was ik een vrij zeker meisje. Ik pakte graag dingen aan, ik volgde mijn droom om danseres te worden en was vooral niet bang om te zeggen wat ik van iets vond. Totdat ik naar de middelbare school ging. Één woord: hel. Mijn zelfvertrouwen met leren ging achteruit en ik ontwikkelde faalangst. Ik ontdekte dat mensen op de middelbare school harder waren, arroganter en probeerden populair te zijn. Zo was ik niet. Was ik dan raar? Of gek? Het werd me teveel. Ik werd down. Zelfs mijn allergrootste droom om te dansen viel in duigen, omdat ik me teveel aantrok van arrogante meisjes die naar me stonden te kijken. Hoe erg is het om jezelf de grond in te boren door de meningen van anderen? Dit moest veranderen. Ik kreeg het advies om een psycholoog te bezoeken. ‘Nee dat hoeft niet hoor, ik ben geen gestoorde gek!’ was mijn reactie. Ik zal dit nooit meer zeggen na mijn ervaring met Michaëla. Door EMDR en de handvatten die Michaela gaf, ben ik over mijn onzekerheid en angst heen te komen. Ieder mens heeft soms dat ene duwtje in de goede richting nodig. Lieve Michaëla, bedankt voor alles!"

Man (38 jaar), General Manager
"Michaela voorkwam dat ik instortte. Ze gaf me houvast en handvaten om uit mijn dal te klimmen. De sessies bij haar hebben me inzicht gegeven in mezelf en de problemen waar ik mee worstelde. Ze hielp me te begrijpen wat ik voelde, duidde mijn gedrag maar hielp me ook het gedrag van anderen te begrijpen. Michaela gaf praktische tips, welke geholpen hebben mijn gezin bij elkaar te houden. De eenvoudige en praktische uitleg van Michaela, gebaseerd op een diepe theoretische onderbouwing, maakten dat ik vertrouwen had in de therapie. Het heeft me verder geholpen en een andere man van me gemaakt. Ik heb ondervonden dat de oplossing in mezelf ligt en het vertrouwen gekregen in een goede afloop, wat die ook moge zijn."
 
Man (55 jaar), Board member International Cooperation
"Voorheen heb ik altijd gedacht: wat moet ik bij een psycholoog? Na mijn eerste sessie praat ik alleen nog over de psycholoog als mental coach, die samen met mij een weg heeft bewandeld om me te ontwikkelen. Belangrijk voor mij was een luisterend oor te hebben en feedback te krijgen om gebeurtenissen uit het werk een plaats te geven. Zelfreflectie en zelfbewustwording, gaf me uiteindelijk de kracht om weer op weg te gaan met voldoende bagage en energie. Ik heb een positieve ervaring opgedaan, en ik denk dat een traject bij Michaela ook voor anderen een positieve bijdrage kan leveren."

 Vrouw (49 jaar), actuarieel medewerker
"Door het jarenlang (ongemerkt) oplopen van stress, kwam ik plotseling thuis te zitten. Ik had last van angst- en paniekaanvallen en durfde niets meer te ondernemen. Toen ben ik bij Michaëla terechtgekomen. De gesprekken met haar heb ik als zeer prettig en doeltreffend ervaren. Ik kreeg veel praktische tips mee, om thuis toe te passen. Zij gaf mij iedere keer het vertrouwen dat het goed zou komen! Ook hebben we een aantal keer met EMDR gewerkt, waardoor ik bepaalde gebeurtenissen een plek heb kunnen geven en ik er beter mee om kan gaan. Michaela heeft mij met haar behandelingen heel erg geholpen!"

 Man (26 jaar), HBO student:
"Mijn vader was ernstig ziek, en in de laatste fase van zijn leven. Hij is hierin begeleid door Michaela. In de gesprekken met haar kon hij zijn ei kwijt en ik merkte dat als hij thuis kwam van een sessie, hij weer bijgetankt was. Hij heeft zijn oude hobby's weer opgepakt en, ondanks zijn ziekte, in de laatste fase van zijn leven toch ook elke dag nog plezier ervaren."

Vrouw (47 jaar), purser
"Na het overlijden van mijn vader, kwam ik tot ontdekking dat er veel oud zeer in mij zat, waar niet alleen ik, maar ook mijn gezin last van had. De drempel om aan de bel te trekken was hoog, tot de dag dat ik het zag als een cadeau aan mezelf. Ik heb de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt. Ik voelde me bij Michaela meteen op mijn gemak. Ze is een fijne gesprekspartner en houd je goed een spiegel voor. We hebben gewerkt met EMDR om mijn ervaringen te verwerken. Dit was een heftig traject, niet altijd even leuk, maar zeker nuttig. Na verloop van tijd merkte ik dat ik rustiger werd. De beschadigende ervaring kon ik op een gegeven moment niet meer naar boven halen, ik denk er nu zelfs niet meer aan. Ik ben rustiger voor mezelf, mijn man en mijn kinderen en dat is een fijn gevoel. Ik ben blij dat ik dit cadeau aan mezelf heb gegeven."

Vrouw (46 jaar), proces manager
"De redenen om een psycholoog te raadplegen waren divers; rouwverwerking, ik zat niet lekker in mijn vel, had moeite om keuzes te maken en wist niet waar te beginnen om mijn probleem op te lossen. De gesprekken met Michaela waren fijn en diepgaand. Ik durfde me open te stellen en mijn verhaal te vertellen. Het is fijn dat er iemand naar je luistert die geen oordeel heeft of onmiddellijk met advies klaar staat. Doordat Michaela doorvroeg op onderwerpen die moeilijk voor me waren, kreeg ik meer inzicht en kwam ik stukje bij beetje bij de kern van mijn probleem. Ik heb stappen gezet om mijn probleem de baas te worden en keuzes te maken die goed voor me zijn. Het samenwerken met Michaela was voor mij niet alleen helend, maar ook plezierig. Haar realisme en nuchterheid waren fijn; we hebben serieus gesproken maar ook wat afgelachen. En langzaam maar zeker ben ik op weg gegaan met mijn ware ik."

Vrouw (34 jaar), Communicatiemanager
"4 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Michaela. Ik worstelde met een ernstige oogaandoening die steeds erger werd en blindheid tot gevolg kon hebben. In diezelfde periode startte mijn werkgever een ontslagprocedure wegens mijn ziekte. Ik voelde mij enorm in de steek gelaten door mijn lijf en mijn werkgever. Michaela heeft geholpen mijn ziekte te accepteren, te vertrouwen op mijzelf, te vechten voor wat ik nog wel kon, voor mijzelf op te komen en vooruit te kijken. Vorig jaar mocht ik met alle behandelingen stoppen en zag het ernaar uit dat ik weer 'de oude’ ging worden. Maar binnen 5 weken was mijn ziekte volledig terug. Ik moest opnieuw starten met een zware behandeling. Ik stond als het ware bij de finish nog uit te hijgen toen mij werd verteld; 'je moet opnieuw aan de marathon beginnen, alleen weten we nu niet hoe lang hij duurt en of er een finish zal zijn.' Michaela kende mijn voorgeschiedenis en na 2 jaar kwam ik opnieuw bij haar terug. 4 jaar geleden stond alles in het teken van ‘de oude’ worden en nu staat alles in het teken van ‘leven met een oogaandoening’. Ik word misschien nooit meer beter en ik zal misschien nooit meer een managersfunctie bekleden. Maar dankzij Michaela ben ik ervan overtuigd dat wat overblijft, reden genoeg is om voor te leven. De strijd tegen blindheid duurt voort maar de persoon die ik door deze strijd ben geworden is een stuk bewuster en positiever. In het contact met Michaela heb ik ervaren; Als je door tegenslagen je weg kwijt bent, helpt ze je een nieuwe weg te vinden. Daar waar het leven te zwaar is om zelf te dragen, draagt zij je, weet ze het te verlichten en kun je het uiteindelijk zelf weer dragen."

Vrouw ( 27 jaar), fysiotherapeute
"Piekeren, groot verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme en niet leven in het “hier en nu”, zijn voor mij belangrijke thema's geweest.
De sessies bij Michaela hebben mij zelf inzicht gegeven, waar vanuit ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen en ontplooien. Een proces die mijn leven verrijkt!"

Man (74 jaar), gepensioneerd
"Ik kwam totaal in de war en met slechte plannen bij Michaela. Maar na juiste gesprekken en een EMDR behandeling plus  doorzetting en hulp van Michaela en mijn vrouw ben ik weer een vrij man in mijn hoofd. Ik zie het leven weer zonnig."

Vrouw (54 jaar), Z- verpleegkundige
"Door burn out op werk en relatie in de soep...drama alom! Mijn huisarts kwam met het advies: “ga eens praten met een psycholoog”. Ik ben niet gek! Ik kwam dus zeer sceptisch bij Michaela Brouwer terecht, “wat moet zij mij nou gaan vertellen?”  Niets … Michaela was één groot oor en ik kon helemaal los!
Ik voelde me gelijk bij haar op m’n gemak, ze straalde uit dat we alle tijd van de wereld hadden en ik gooide echt alles eruit. Heerlijk, iemand die luisterde en niet oordeelde of veroordeelde. 
In de gesprekken die volgde werd subtiel van alles aangeprikt, de bekende spiegel die voorgehouden werd en wel zo, dat je er zelf allemaal achter kwam. Veel was bekend, maar moest even uitgelicht worden. Ik ben er zeker wijzer en sterker van geworden en weet weer dat IK er ook mag zijn.
Er zijn nog genoeg beren op de weg, maar ik heb nu geleerd hoe die te lijf te gaan."


 
Vivamente © 2022 Vivaldistraat 75| 2162 AB Lisse | Telefoon: 0252 - 250655 | info@vivamente.nl